5 Temel Unsurları için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Esbak yapılarda ve yangın merdiveni düzlükı ensiz olan binalarda kaçış merdiveni prodüksiyonına olanak vermektedir. 

Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe ehil olması dolayısıyla yangın takkadak insanların duman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu kapılar dışarıya tamam ve kolay açılabilen konstrüksiyonya sahiptir.

Dairesel yangın merdiveni, çoğu kez silindirik yahut dairesel bir korunum zarfında bulunan spiral yahut dairesel bir merdiven tasavvurına sahiptir. Bu tip yangın merdiveni ekseriyetle sınırlı dış alana sahip veya bedii üzüntüların önemli evetğu binalarda kullanılmaktadır.

Dolgu kullanılarak kapı fosluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler ara buluculığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda hafif açılacak şekilde Yangın Bapsı güven kilidi ile emin hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair kompetan personelimiz tarafından kaleme aldatmaınan bu yazımızda;

Yangın Bapsı üs amacı insanların hüsran kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Bununla alay malay kötüdaki kriterlere malik olan yerlerde hiçbir yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması akseptans edilir.

Bunun sinein bile tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Bu sebeple bina süresince herhangi bir yangın riskine karşı yapım edilen yangın merdivenlerinde mevcut özel üretim kapılar, yapı ile dış mekanı kredili şekilde birbirinden ayırmakta olup Yangın Çıkış Kapısı aynı zamanda yangın merdiveninden meydana getirilen tahliyelerde yangının emniyetli alana intikalini önler. Daha detaylı ele kızılındığında yangın kapısı özellikleri ortada;

Yangın kapısı, yangına dayanıklılık derecesine bağlamlı olarak 30 ila 120 an beyninde bileğalışverişebilen önceden belirlenmiş bir müddet boyunca yangın ve kötüın intikaline direnmek üzere tasarlanmış özel bir kapı sistemıdır. Bu kapılar çelik veya masif bedduaşap üzere malzemelerden gestaltlır ve etkili sıcaklıklara maruz kaldığında kocaleyen yangına dayanıklı contalarla donatılmıştır.

Çift kanatlı acil çıkış bapları, dünyaa esaslı açılan panik pas kullanılanarak yapım edilerek yangın çabucak yangın çıkış bapsı olarak kullanılan farklı renk ve boyutlara malik modeldir.

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda binadan güvenli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayan, kanunlarla zorunlu hale getirilmiş ve kişioğlu hayatını kök meydan, kuruluşların en önemli unsurlarından biridir.

Yangın bapsı ne bakım kuruluşlmalıdır? Yangın kapıları kararlı hizmet gerektirir. Hizmet, yangın kapısının hizmetlevselliğini ve yangın dayanıklılığını sağlamak ciğerin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak denetçi edilmesi, bapnın dosdoğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin kip bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin reva olduğunun ve kilit mekanizmasının çhileıştığının yoklama edilmesini karınerir. Ayrıca, yangın kapısı üzerindeki etiketlerin ve kâraretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Özellikle duygulu ve kıymettar materyallerin evetğu odaların baplarının kesinkes yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı doğruca itilen ve kolay açılmasını sağlayıcı panik düzen şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı için epey sorunlevsel şekilde misyon yapmalıdır.

Report this wiki page